BemutatkozásA HCCR-Sopron Konténer Tisztító és Javító Kft. a GYSEV Cargo Zrt. logisztikai szolgáltató bázisán – más néven a Soproni Logisztikai Szolgáltató Központ – helyezkedik el. Sopron – 65 km-re Bécstől délkeletre – a nyugat és kelet közötti csomópontként szolgál. Bécs és Budapest irányába jó közlekedési összeköttetés áll fenn a vasút és a közút (tartályautók, tehergépkocsik), azaz a főbb közlekedési szereplők számára.

A soproni kombiterminál a térség kiemelkedő fontosságú vasúti-közúti átrakó bázisa. A terminálon éves szinten mintegy 40 ezer darab konténer, illetve csereszekrény kerül átrakásra, ahol a hagyományos bokszkonténerek mellett szép számmal fordulnak meg tartálykonténerek is.

E helyzetet kihasználva alakult meg 1998-ban a HCCR-Sopron Kft., amely tartálykonténer mosó és -javító létesítményt telepített a logisztikai központba. A cég jelenleg 5600 négyzetméternyi területet bérel, a további terjeszkedés opciós lehetőségével. A vállalkozás modern, gépesített üzemmel végzi tevékenységét.

A HCCR-Sopron Kft. céget 3 társaság alapította, a HHIG Hansa Hungaria Investitiongesellschaft mbH., a HCCR Hamburger Container- und Chassis-Reparatur GmbH., valamint a magyar Raaberfreight International Spedition GmbH.